MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Succesvolle excursie De boer en zijn koe in Midden-Delfland

3 november 2016. Vijf boeren vertelden enthousiast en trots over hun koeien. De 24 deelnemers van de excursie ‘De Boer en zijn Koe in Midden-Delfland’ maakten kennis met de grote variëteit aan koeien in dit gebied: o.a. Fries-Hollands, Maas-Rijn-IJssel, Blaarkop, Witrug, Holstein-Frisian, Montbeliarde. “Verrassend en interessant om te horen dat iedere boer weer een andere keuze maakt voor ‘de beste koe’ bij zijn bedrijf!”

Excursie Boer en Koe

Deze excursie was onderdeel van de foto-expositie DE KOE, die nog te zien is tot en met 1 december in World Art Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD in Delft.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 3 november 2016.


Excursie: De boer en zijn koe in Midden-Delfland - 29 oktober 2016

21 oktober 2016. Op zaterdag 29 oktober kunt u kennis maken met 'de boer en zijn koe'. Niet alle koeien die u in de polders van Midden-Delfland ziet, zijn hetzelfde. Ze zijn niet alleen maar zwart of rood gevlekt. Wie wat verder kijkt, kan allerlei verschillende rassen zien. Tijdens deze excursie maakt u kennis met deze rassen en leert u waarom de boer kiest voor 'zijn' ras. Iedere boer heeft daarbij zijn eigen afwegingen en voorkeuren. Na deze kennismaking is de koe voor u niet langer 'zomaar een koe'.

DE KOE!

Deze excursie is onderdeel van de foto-expositie DE KOE!, die te zien is tot en met 1 december in World Art Delft. DE KOE! is onderdeel van het project De Mix van het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling in Midden-Delfland is een coproductie van de Midden-Delfland Vereniging, World Art Delft, Groenfonds Midden-Delfland en gemeente Midden-Delfland.

Excursie; De boer en zijn koe

Programma

De excursie start bij World Art Delft, Rotterdamseweg 205, 2629 HD in Delft. Het programma van de excursie ziet er zo uit:

  •  Ontvangst vanaf 9:30 uur met koffie en u heeft de gelegenheid om de foto-expositie te bezoeken.
  •  Om 10:00 uur is er een korte inleiding over 'De boer en zijn koe'.
  •  Om 10:30 uur vertrekt de bus langs een vijftal boerenbedrijven in Midden-Delfland.
  •  Onderweg krijgt u een boerenlunch aangeboden.
  •  Om ca 15:30 uur zijn we weer terug bij World Art Delft.

Aanmelden en kosten

U kunt zich per e-mail aanmelden bij Flip van der Eijk, pvandereijk@middendelfland.nl. Er kunnen maximum 25 deelnemers mee met de excursie. Inschrijving geldt op volgorde van aanmelding. Uw bijdrage aan deze activiteit is € 10,00 voor een boerenlunch en de bus. Bij World Art Delft is gelegenheid om uw fiets of auto te parkeren. Let op: de bus rijdt niet op deze dag.


Meer over de koe in Midden-Delfland

De koe op een voetstuk

Met haar koeien op een voetstuk vraagt keramiste Tineke van Gils aandacht voor het leven van de koe in Midden-Delfland. “Mijn werk-wijze op het pottenbakkerswiel heeft grote overeenkomsten met de werkwijze op onze boerderij: direct, zonder opsmuk en to the point.” De galerie is open op goed geluk (bijna altijd) en op afspraak. Van Gils Keramiek, Rijksstraatweg 16, Schipluiden, www.tinekevangils.com.

Museum De Schilpen

Als onderdeel van de vaste collectie is in de kelder van Museum De Schilpen een groot aantal voorwerpen voor de boter- en kaasbereiding op de boerderij bijeengebracht. Het boter- en kaasmaken op de boerderij is in Midden-Delfland lang gebruikelijk geweest, zelfs tot ver in de 20e eeuw. Nu zien we ook weer meer boeren die zelf hun melk verwerken tot herkenbare Midden-Delfland producten, zoals verse melk, boter, kaas, karnemelk, en yoghurt. De Schilpen is open de eerste zondagmiddag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. www.schilpen.nl.

De koe op een voetstuk - Tineke van Gils
De koe op een voetstuk - Tineke van Gils.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 17 oktober 2016.

03 november 2016