MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De Midden-Delfland Dagen staan op losbarsten
Het weekeinde van 18 en 19 juni staat het Midden-Delflandgebied bol van activiteiten

16 juni 2016. Van Ackerdijkse polder tot Zuidbuurt, van Schiedam tot Zwethzone. Centraal staat dit jaar de verbinding stad-land. ‘Delftenaren, trek het mooie gebied in!’, zei onlangs nog uitnodigend Marja van Bijsterveldt, beoogd burgemeester van Delft. Zij is beschermvrouw van de Midden-Delfland Vereniging, tot half april was zij voorzitter van de vereniging die het jaarlijkse evenement voor de achttiende keer organiseert.

Nieuw: Bekijk hier het verslag van twee heel verschillende Midden-Delfland Dagen.

Hoeve Ackerdijk
Zuidbuurt
Centrum Schiedam
Zwethzone

Opening bij IJsclub Vlietland

Koos Karssen, oud-burgemeester van Maassluis die haar toen opvolgde, opent zaterdag 18 juni 10.30 uur de Midden-Delfland Dagen, samen met burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland. De opening vindt plaats op de grasgroene, door schapen bijgehouden ijsbaan van IJsclub Vlietland in Schipluiden. De huidige burgemeester van Delft, Bas Verkerk, is aanwezig, net als Marja van Bijsterveldt en andere burgemeesters en bestuurders uit de regio. Dat je vanuit het Midden-Delflandgebied alle kanten op kunt, zullen zij laten zien. Of beter gezegd laten horen, want zij zullen ‘eigen’ teams van hardlopers wegschieten richting hun gemeenten. Voor de hardlopers vertrekken zal een gelegenheidskoor het speciaal geschreven MDD-openingslied over groen naast de steden ten gehore brengen. Daarvoor is enthousiast geoefend o.l.v. ervaren (koor)zangers Boudewijn en Marlies Ruigrok (van o.a. Kwekers in de kunst, Dario Fo). Zien zingen doet (mee)zingen, hopen de organisatoren.Daarna kunnen de Midden-Delfland Dagen beginnen, met meer dan honderd activiteiten, verspreid over 40 locaties en uitgesmeerd over het gehele weekeinde in plaats van alleen de zaterdag. Meer informatie: www.middendelflanddag.nl.

Karperhoeve
Varen met de Andante
Veldtourtocht
Caecilia concert

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging.


Midden-Delfland Dagen 18 & 19 juni 2016, inderdaad twee dagen!

15 mei 2016. De Midden-Delfland Dag, en nu twee dagen, is al vele jaren de dag waarop Midden-Delfland zich op een bijzondere manier presenteert. Dit jaar staan de Midden-Delfland Dagen in het teken van het thema: Midden-Delfland verbindt! Op de website www.middendelflanddag.nl staat het volledige programma!

Gemeenten, ondernemers, organisaties en bewoners van het gebied organiseren grotere of kleinere activiteiten die passen in het jaarthema en bij de eigen activiteiten. De Midden-Delfland Dagen vormen een unieke gelegenheid om het mooie gebied, waar we allemaal trots op zijn, te leren kennen. Een groot aantal activiteiten wordt georganiseerd voor een breed publiek. Uiteraard worden ook bezoekers uit omliggende gemeenten uitgenodigd om deze dagen mee te maken.

Midden-Delfland Dag 2016: twee dagen!

De Midden-Delfland Dag wordt dit jaar uitgebreid naar twee dagen, zaterdag 18 en zondag 19 juni. Veel activiteiten zullen op beide dagen plaatsvinden. Sommige alleen op zaterdag of zondag. Het belangrijkste doel is nog meer bezoekers te laten genieten van het Midden-Delflandgebied en wat er allemaal gebeurt.

Kijk op de website; like MDD 2016 op Facebook

De nieuwe website is operationeel en ruim honderd activiteiten staan er inmiddels vermeld. Locaties zijn zoveel mogelijk gegroepeerd. Vaararrangementen staan op de kaart met een bootje aangegeven. De smiley geeft aan wanneer er speciale kinderactiviteiten zijn. Bezoek de website: www.middendelflanddag.nl. Door de Facebook pagina van de Midden-Delfland Dagen Leuk te vinden wordt je automatisch geïnformeerd over het laatste nieuws!

Poster Midden-Delfland Dagen - 18 & 19 juni 2016

Hoeveel noten heb jij op je zang?!

Wie zingt het hoogste lied tijdens de opening van de Midden-Delfland Dagen op zaterdag 18 juni? De Midden-Delfland Vereniging zoekt zangers en zangeressen uit Midden-Delfland en omliggende steden om een openingslied ten gehore te brengen dat tot in de verre omtrek te horen is.

MDD2016: opening 18 juni 10.30 uur bij IJsclub Vlietland in Schipluiden

Zaterdag 18 juni en zondag 19 juni bruist het in Midden-Delfland van de activiteiten. Het thema van de Midden-Delfland Dagen 2016 luidt: ‘’Midden-Delfland verbindt’’. De opening op zaterdag 18 juni om 10:30 uur op het terrein van IJsclub Vlietland, Zouteveenseweg 2A in Schipluiden wordt gecombineerd met verbindende hardloopwedstrijden naar de omringende steden. En met vaar-, fietsroutes en activiteiten op diverse locaties die naar dit thema verwijzen.
Tijdens deze Midden-Delfland Dagen staat de verbinding stad-platteland centraal, maar ook de verbindende rol van cultuur, historie, recreatie, streekmarkten en streekproducten.

Vanaf de Ackerdijkse Polder, grenzend aan het Delftse stedelijke gebied tot de aansluitingen van Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Den Haag en Westland op het groene Midden-Delfland, worden op ca. 40 locaties meer dan 100 activiteiten georganiseerd.

Oefen mee met Boudewijn en Marlies Ruigrok op 7 en 14 juni 19-20u in Schipluiden

Een mooie start van de Midden-Delfland Dagen wordt onvergetelijk wanneer de verbinding plaatsvindt door een groot koor van bezoekers uit Midden-Delfland en omliggende gemeenten. Op de dinsdagen 7 en 14 juni studeren ervaren (koor)zangers Boudewijn en Marlies Ruigrok van 19 tot 20 uur het openingslied in bij Het Notenschip, Schoolplein 4 in Schipluiden. Er zijn geen deelnamekosten. Ook meedoen? Voor aanmelden en meer informatie: www.middendelflandvereniging.nl.

Kijk op speciale website: www.middendelflanddag.nl

Met het enorme aanbod van activiteiten voor jong en oud is er voor iedereen die het gebied wel, of nog niet, kent veel te beleven. Voor de meest recente informatie en een overzicht van alle routes en activiteiten, inclusief openingstijden is er een speciale website: www.middendelflanddag.nl

Voor informatie of reactie: mdd@middendelflandvereniging.nl

Bron: Persbericht Midden-Delflandvereniging 13 mei 2016.

21 juni 2016