MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gastvrij Midden-Delfland eerste winnaar Aanmoedigingsprijs

14 september 2016. Gastvrij Midden-Delfland van Gonda Storms en Nel van der Hoeven is de eerste winnaar van de Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland. Een jury kende de prijs van 750 euro woensdagavond toe tijdens een netwerkbijeenkomst in Schipluiden.

De jury prees de plannen van de twee vrouwen om meer bezoekers naar Midden-Delfland te trekken. Zij zijn ruim twee jaar geleden begonnen met de bedoeling om mensen van het mooie landschap te laten genieten en inwoners met een passie te laten ontmoeten. Zij willen nu inspiratiemappen en folderrekken ontwikkelen en laten maken door mensen met een beperking, en gidsen aantrekken en zo nodig trainen samen met andere organisaties uit het gebied.

Netwerkbijeenkomst Midden-Delfland - 14 september 2016
Wethouder Govert van Oord (Midden-Delfland) over het uitvoeringsprogramma 2025.

Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland

De aanmoedigingsprijs is een initiatief van de Midden-Delfland Vereniging en de gemeente Midden-Delfland. Zij willen de relatie tussen de stad en het platteland verder versterken. Er waren in totaal zes inzendingen. Naast Gastvrij Midden-Delfland zijn dat KNNV Delfland, Stichting Schaapskudde Vockestaert Midden-Delfland, Stichting Vlaardingen in Beweging, Stichting Rondvaarten Vlaardingen en Vlietlanden en de Historische Vereniging Oud-Schipluiden.

De zes organisaties gaven woensdagavond een korte presentatie (pitch) over hun plannen. De jury, met vertegenwoordigers uit omliggende gemeenten zoals Maassluis, Rotterdam, Den Haag, Westland, lette er daarbij op of het plan innovatief is, concreet genoeg om binnen een jaar te realiseren, bijdraagt aan de relatie Stad&Land en samenwerking met andere partijen stimuleert.

Netwerkbijeenkomst Midden-Delfland - 14 september 2016
De pitch van Gastvrij Midden-Delfland.

Netwerken via speeddaten

Uit handen van de wethouders Govert van Oord (Midden-Delfland) en Kees Pleijsier (Maassluis) ontvingen Gonda Storms en Nel van der Hoeven de prijs. De netwerkbijeenkomst bij Op Hodenpijl was georganiseerd door de Midden-Delfland Vereniging. Deelnemers afkomstig van verschillende organisaties en gemeenten konden via speeddaten nader kennismaken en ervaringen uitwisselen. ‘Wat heb ik genoten van de avond, het was gezellig en opbouwend’, aldus Geert van Poelgeest van KNNV Delfland.

Netwerkbijeenkomst Midden-Delfland - 14 september 2016
De Speeddates.

Netwerkbijeenkomst Midden-Delfland - 14 september 2016
De inzenders voor de Aanmoedigingsprijs en wethouders Govert van Oord en Kees Pleijsier (Maassluis).

Brontekst: Persbericht Midden-Delfland Vereniging.

16 september 2016