MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Succesvolle tweede editie van Poëzie festival "Dichter bij de Boerderij"

10 september 2016. Op deze zomerse zaterdag, tevens Open Monumentendag, lazen vijf bekende dichters voor uit eigen werk op vier monumentale locaties in Midden-Delfland, drie boerderijen en de Dorpskerk van 't Woudt. In twee groepen fietsten bezoekers van het festival tussen de locaties door het prachtige landschap van Midden-Delfland en luisterden zij naar Tjitske Jansen, Hans Tentije, Ester Perquin, Marjolijn van Heemstra en Rodaan Al Galidi. In een gezamenlijke slotsessie in de kerk van 't Woudt lazen bovendien leerlingen uit de bovenbouw van het CLD (Christelijk Lyceum Delft) enkele zelf gemaakte gedichten voor.

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016
Onder de perenboom bij de familie van 't Hoog leest Ester Perquin haar gedichten voor.

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016
Tjitske Jansen in de tuin de Glazen Woning van de familie Kleijweg aan de Woudseweg.

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016
En weer op de fiets naar de volgende locatie, 't Woudt.

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016
In het kerkje van 't Woudt leest Hans Tentije voor uit zijn bundels.

Dichter bij de boerderij - 10 september 2016
In de hooiberg van de Hofwoning las Marjolijn van Heemstra haar werk voor.


“Dichter bij de Boerderij” - zaterdag 10 september 2016

3 juli 2016. Ook in 2016 poëziefestival in Midden-Delfland! Na de positieve reacties op het eerste festival in 2015, is de tweede editie op zaterdag 10 september 2016. Dit jaar is het monumentale kerkje van ’t Woudt als extra locatie toegevoegd. Zeker op Monumentendag zal de bezoeker die het gebouw kent begrijpen dat het iets toevoegt aan de poëziebeleving. Het festival is een samenwerking van ANV Vockestaert met het Christelijk Lyceum Delft (CLD).

Dichter bij de boerderij

Net als vorig jaar gaan de deelnemers van 13:00 uur tot 16:30 uur, langs drie boerderijen gelegen tussen Schipluiden, Den Hoorn en ’t Woudt. Op elke boerderij wordt een aantal gedichten gebracht. Tijdens deze dag zullen Tjitske Jansen, Hans Tentije, Ester Perquin, Marjolijn van Heemstra en Rodaan Al Galidi, vijf landelijk bekende dichters, voorlezen uit eigen werk. Ook zijn er voordrachten van leerlingen uit de bovenbouw van het CLD, die ieder één of twee door hen zelf gemaakte gedichten ten gehore brengen.

Op een toepasselijke plaats bij één van de boerderijen exposeert de Midden-Delfland Vereniging een selectie van gedichten die de afgelopen 40 jaar in de Midden-Delfkrant hebben gestaan. Gedurende het festival kan deze tentoonstelling worden bezocht. De onderlinge afstand tussen de boerderijen is maximaal ����én kilometer. Tussen de dichtsessies is twintig minuten verplaatsingstijd opgenomen. Lang genoeg om per fiets of te voet naar de volgende boerderij te gaan…

Het festival bijwonen

Deelname aan ‘Dichter bij de Boerderij’ bedraagt € 10 per persoon. Volgens de bezoekers van afgelopen jaar ‘smaakte het festival naar meer’. Wilt u erbij zijn, meldt u dan snel aan!

Hoe? Stuur een e-mail met vermelding van het aantal personen naar n.praagman@gmail.com.
U ontvangt een bevestiging van aanmelding en een rekening via de mail. Na ontvangst van uw betaling is uw deelname gegarandeerd. Voorafgaand aan het festival ontvangt u informatie over gastlocaties en aanvangstijden.

Dichter bij de boerderij 2015
In de tuin van de familie Kleijweg las Maarten van der Graaff (links) voor uit zijn bundels (2015).

Meer informatie Is te vinden op de websites van: ANV Vockestaert www.vockestaert.nl en Christelijk Lyceum Delft www.chrlyceumdelft.nl.

Bron: Persbericht ANV Vockestaert 3 juli 2016.

12 september 2016