MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gratis SuikerZoet Filmfestival, voor elk wat wils - 17-20 november 2016

10 november 2016. Voor de twaalfde keer vindt van 17 t/m 20 november het SuikerZoet FilmFestival plaats in Schiedam. Op elf mooie en unieke locaties in het historische centrum zijn gratis nieuwe en oude films te zien met een link naar suikerzoet, maar er is natuurlijk veel meer. Download de krant met programma hier.

De stad bruist vier dagen lang van verschillende activiteiten. Van live optredens, workshops, filmprijzen en ontmoetingen. Maar natuurlijk de films, het hart van de festival. Het aanbod is groot en zeer gevarieerd van romantisch, feelgood tot drama, korte en lange films. Om een paar te noemen: ‘Florence Foster Jenkins’, ‘Adios Amigos’, ‘Les Cowboys’ en ‘Absolutely Fabulous the movie’. Tijdens ruim 130 voorstellingen worden meer dan 100 films uit alle hoeken van de wereld vertoond. Op zaterdagavond wordt het festival afgesloten met een afterparty.

Suikerzoet filmfestival Schiedam - 17 -20 november 2016
Florence Foster Jenkins.

Donderdag = première avond

Op donderdagavond trapt SZFF af met een feestelijke openingsavond. Vanaf 19.00 u is iedereen welkom. Die avond is er een optreden van de Schiedamse formatie Caffeine en zal een jury bekend maken wie dit jaar de zilveren traan wint voor beste korte film in de competitieve van SZFF2016.

Kinderroute

In samenwerking met De Kleine Ambassadeur is er een speciale kinderroute die op vrijdag feestelijke wordt geopend in de Havenkerk met de film De Grote Vriendelijke Reus, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Ook zijn er workshops hoe je een film kunt maken.

Suikerzoet filmfestival Schiedam - 17 -20 november 2016
Much loved.

LHBT

Een ‘roze’ agenda is er voor de LHBT-gemeenschap, maar het zijn films die iedereen zou moeten zien. Omdat die over levensvragen, identiteit, kortom over ons allemaal gaan.

Stoelenchecker

Alle voorstellingen zijn gratis daarom is het belangrijk om te weten of er nog plaats is. Dat kan met de stoelenchecker. De stoelenchecker is vorig jaar een groot succes gebleken. Via je mobiel kun je zien of er nog stoelen vrij zijn zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Suikerzoet filmfestival Schiedam - 17 -20 november 2016
Heaven on earth.

Bron: Persbericht en foto's Suikerzoet Filmfestival 9 november 2016.

11 november 2016