MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Expositie: The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer tot 1 oktober

24 mei 2016. In het gemeentehuis van Midden-Delfland is tot 1 oktober 2016 een expositie te zien met schilderijen van Sonja ter Heijden uit Delft. Het werk van Sonja en Johannes Vermeer zijn vermaard vanwege de enorme precisie en verstilde poëzie en heeft een grote aantrekkingskracht op vrijwel iedereen die het ziet. Deze zesde expositie in het gemeentehuis is georganiseerd door het KUNSTCollectief Midden Delfland.

Sonja ter Heijden (1958) is in 2005 voor het eerst gaan schilderen en heeft zich door dagelijks urenlange schildersessies in relatief korte tijd ontwikkeld tot begaafd kunstschilder van klassiekrealistisch verbeelde werken met een magische ondertoon. Zolang Sonja zich kan herinneren is zij geïnspireerd door "The Blue Secret", zoals zij het zelf noemt. Delfts blauw aardewerk heeft haar altijd bekoord. Hetzelfde geldt voor haar geboortestad Delft en de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst, die haar hebben geïnspireerd voor wat betreft compositie, kleurgebruik en het gevoel voor dramatiek. Zij kan zich haar schilderijen niet voorstellen zonder een Delfts blauw element. Voor haar komen Oost en West, het blauw van de hemel en de aardse klei door menselijke ambacht tezamen. Waarom anders is het Delfts blauw zo beroemd geworden?

Expositie: The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer
Sonja ter Heijden, foto websites Sonja ter Heijden en www.oogopdelft.nl.

Sonja geboren en getogen in Delft heeft haar eerste expositie gehouden in Museum Het Prinsenhof, Delft (zomer 2011), waar nu het “Straatje van Vermeer” na 320 jaar weer, zij het voor even, terug is in Delft. Informatie over de kunstenares en de expositie kunt u vinden bij sonjaterheijden.com en Facebook KUNSTCollectief Midden-Delfland.

Expositie: The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer
The blue mask (2009), olieverf op eikenpaneel.

Expositie: The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer
Achter de grote trap hangen enkele werken van Sonja ter Heijden.

Expositie: The Blue Secret & Het Straatje van Vermeer
I never promised you a rose garden (2011), olieverf op masoniet.

De schilderijen bevinden zich weer op twee locaties, achter de grote trap bij de garderobe en bovenaan de trap rechts nabij de ingang van de raadzaal. De werken zijn te koop. Voor deze expositie is geen (gebruikelijke) officiële opening gehouden.

Het gemeentehuis is geopend maandag en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur, en woensdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Bron: Persbericht KUNSTCollectief Midden Delfland 3 mei 2016.

25 mei 2016